Украинските сили завършиха освобождаването на западния (десен) бряг на река Днепър в

...
Украинските сили завършиха освобождаването на западния (десен) бряг на река Днепър в
Коментари Харесай

ISW: Русия е взривила Антоновския мост

Украинските сили завършиха освобождаването на западния (десен) бряг на река Днепър в Херсонска област.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната.

На 11 ноември украинските войски постигнаха обилни териториални успехи в цялата Херсонска област и ще продължат да укрепват контрола над западния бряг през идващите дни.

Изглежда, че част от съветските военни към момента се намират на десния бряг, само че точният им брой не може да се дефинира. Вероятно те се пробват да се отдръпват, до момента в който украинските военни напредват, само че остава опцията някои руснаци да имат намерение да организират партизански интервенции на дребни групи.

Сателитни фотоси удостоверяват изказванията на украински и съветски източници, че руските войски са разрушили Антоновския мост и железопътния мост над Днепър край Херсон, както и моста над Днепър край водноелектрическата централа в Нова Каховка и Дариевския мост над река Ингулец. По този метод те се надяват да блокират настъплението на украинските войски в централната част на Херсонска област.

Спътниковите фотоси демонстрират също, че съветските сили са подготвили първата и втората отбранителна линия на юг от Днепър и евентуално ще продължат напъните си за подсилване на позициите на левия бряг през идващите дни.

След изтеглянето от Херсон съветските власти определиха Геническ за административна столица на окупираната част от Херсонска област. Това оповестяват съветски държавни организации, цитирайки представителя на локалната администрация Александър Фомин.

Преди съветската експанзия Геническ е наброявал малко над 20 000 поданици.

Руските военни блогъри разкритикуваха изявленията на съветското МО по отношение на изтеглянето на съветските войски на левия бряг, само че като цяло се отнесоха по-приглушено към украинските придобивки.

Руски източници твърдяха, че украинските сили са траяли контраофанзивни интервенции към Кременна и Сватово, Луганска област, като украинските сили са се насочили към съветската логистика в тила на Луганска област.

Руските сили са продължили сухопътните атаки в региона на Бахмут, Авдийвка и Вухледар.

Украинските сили продължиха да нападат съсредоточаването на съветски сили в Запорожка област.

Финансистът на частната военна акция " Вагнер " Евгений Пригожин продължи да образува паралелни военни структури в Белгородска и Курска област, макар че няма опасност от украинско сухопътно навлизане на съветска територия.

Подмолното осъществяване на частична готовност от страна на съветското Министерство на защитата (МО) продължава да поражда обществено напрежение.

Украинските партизани не престават да нападат съветските окупационни управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР